nedelja, 30. september 2012

SREČANJE KLUBOV NA ERMANOVCU 2012

V soboto 29. septembra je bilo srečanje Gorenjskih KZA klubov na Ermanovcu. Iz našega kluba se ga je udeležilo okoli 15 članov. Organiziral ga je klub iz Škofje Loke. 
Vsi pohodniki smo se zbrali pred gostiščem Lipanj v Hotavljah. Že tu je bilo prijetno s poznanimi in nepoznanimi pohodniki. Polno smeha in prijaznih ljudi. Ko smo bili zbrani, smo se odpeljali do Kopačnice in se peš odpravili do koče na Ermanovcu. Nekateri so šli tudi z avtom. Pot je bila lahka in prijetna, v senci dreves. Minila je hitro v družbi prijetnih ljudi. 
Škofjeloški klub je pripravil obilen prigrizek. Predsednica kluba je imela otvoritveni govor, nato pa smo ob prijetni glasbi harmonike imeli tudi srečolov, pri katerem so vse srečke zadele. Nadaljevali smo z merjenjem višine pršuta. Metanje podkev v dvojicah je močno dvignilo vzdušje. Vsi smo navijali. Pri navijanju so nam pomagali tudi naši štirinožni prijatelji. Za finale smo se pomerili v vlečenju vrvi. Najprej moški, nato še ženske. Tu se je res pokazala zagrizenost in srčnost naših članic. Kljub vsem naporom so morale priznati premoč nasprotnic. Malo nam je tudi ponagajalo vreme, vendar se je srečanje končalo v vedrem duhu. Na poti domov smo bili z mislimi že pri srečanju naslednje leto.

Janez